När den naturliga oljan är strippad från yttre lagret av huden och hårbotten så lämnar fukt (vatten) snabbt det yttre lagret av huden och lämnar denna huden torr, irriterad och ofta med klåda för personen. Vad värre är, att de djupare hudlagren utsätts för fler skadliga ämnen inklusive rengöringsmedel, lösningsmedel, rengöringsmedel, färg och thinner, kemikalier trädgårdsskötsel, smuts och fett, latexhandskar och pulver etc. Detta resulterar i ytterligare en mer torr, irriterad och kliande hud som blir narig, sprucken och skadad.

Hand- och hudkrämer ersätter endast naturliga oljor med konstgjorda sådana. Dessa erbjuder tillfällig lättnad som förbättrar lite för att läka huden. Regelbunden användning av krämer kan faktiskt leda till att huden producera mindre naturliga oljor vilket inte alltid är bra, så klart. Manligt håravfall blir ofta värre om hårbotten drabbas av uttorkning. Därför är avfettande alkohol inte att föredra i dessa situationer utan en tunnflytande olja som smörjer in huden och att denna sedan tvättas ur med ett milt schampo.

Posted by on oktober 17th, 2012 at 16:34


Comments are closed.